headerafbeelding Wat Zegt de Bijbel

Het BeterBijbel.nl-concept is gebaseerd op ‘grote broer’ Beterspellen.nl, een educatieve website met ruim 120.000 actieve gebruikers. Een aantal jaren op rij is in de categorie ‘onderwijs’ deze als ‘website van het jaar’ bekroond. Deelnemers van de Beter-sites, waar er inmiddels meer dan zeven van zijn, ontvangen dagelijks een korte test die niet meer dan een paar minuutjes in beslag neemt.

Een team van 25 medewerkers heeft meer dan 4000 vragen en bijbehorende antwoorden gemaakt, ingevoerd en getest. Alle vragen zijn meerkeuze vragen met meestal 3 of 4 antwoordmogelijkheden.

Hoe werkt de Bijbelquiz Beterbijbel.nl?

  • 6 keer per week, van maandag tot en met zaterdag,
  • 4 verschillende vragen per dag,
  • 3 niveaus; beginner (makkelijk), gemiddeld en goede Bijbelkennis.

Dagelijkse herinnering via app / e-mail

Bij instellingen kun je je dagelijkse (tijdelijk) je mail/notificatie stopzetten omdat je met vakantie gaat of omdat je er zelf aan denkt om dagelijks de test in te vullen. Ook is het mogelijk om alleen op specifieke dagen van de week een mailtje te krijgen. Op zondag stuurt BeterBijbel geen vragen door.

Toepassing in een groep of in de klas

Met een groep of klas kan je de dagelijkse test klassikaal doen via het digibord: Tel de score van de meeste vingers en vul de test in. De klasse score kost dagelijks een paar minuutjes en is een waardevolle investering om op een speelse manier Bijbelkennis over te brengen.

Copyright

Het concept van BeterBijbel.nl is in maart 2009 geregistreerd bij i-DEPOT van BBIE (Benelux-Bureau voor Intellectueel Eigendom). Webteksten zijn beschermd met copyright die berust bij stichting Wat Zegt de Bijbel.


Quizopzet van BeterBijbel.nl

learnnn voorbeeldvraag Bijbelquiz BeterBijbel.nl

Kies bij de vier vragen het juiste antwoord.


learnnn antwoord voorbeeld Bijbelquiz BeterBijbel.nl

Als alle vragen van de dag zijn beantwoord, zie je direct het resultaat met een toelichting op het antwoord.

Vergelijk je score van de afgelopen zes weken met de gemiddelde score van alle deelnemers.


Donaties

Deelname aan de Bijbelquiz via BeterBijbel is geheel gratis. De kosten worden zo laag mogelijk gehouden door middel van vrijwilligers die de redactie vormen. Maar er zijn natuurlijk wel kosten voor de website, hosting, onderhoud en promotie. Deze worden voornamelijk betaald uit de ontvangen giften. Uw gift is daarom belangrijk voor het voorbestaan!

U kunt ook uw gift overmaken via uw eigen telebankieren: NL 09 INGB 0000 4570 19 t.n.v. Stichting Wat Zegt de Bijbel. Sinds de oprichting heeft de stichting de ANBI-status. Daardoor is uw gift voor de belasting aftrekbaar.