Met meer dan 40 jaar ervaring is de schriftelijke Bijbelcursus van Wat zegt de Bijbel een unieke en beproefde manier om over God en de Bijbel te leren. Ons uitgangspunt daarbij is dat de Bijbel vooral zelf aan het woord wordt gelaten. Het schriftelijke concept is en blijft ook in een digitaal tijdperk uniek en beproefd.

·      Schriftelijk in je eigen tempo  In een tijd waarin de meeste informatie digitaal tot de mens komt en e-mail, what’s app en sociale media ons dagelijks leven vullen, vinden nog velen het juist heel prettig om op papier een cursus te doen. Heel eenvoudig, in eigen tempo, met een pen in de hand, vragen maken en de Bijbel open.

Om verzendkosten uit te sparen, is het ook mogelijk om de Bijbelcursus digitaal opgestuurd te krijgen als pdf. Het is dan wel belangrijk dat je over een printer beschikt om de les uit te printen. Ook heb je een scanner nodig om de gemaakte les ingevuld retour te sturen.

·      1 seizoen: 15 lessen van 1 Bijbelboek Uitgangspunt is dat je in één seizoen één Bijbelboek in vijftien lessen behandelt. Door op gestructureerde wijze de studie aan te bieden, behoudt de cursist gemakkelijk overzicht en vindt verdieping plaats. Enkele Bijbelboeken, zoals het boek Jesaja zijn te groot om het in één jaar te doen. De cursus behandelt het Bijbelboek dan in twee jaar.

·      Eigen Bijbelcoach Na het invullen van een les, stuurt de cursist het ingevulde cursusblad per post of email retour. De Bijbelcoach kijkt de antwoorden na en vult eventueel aan. Binnen de afgesproken termijn stuurt hij of zij de gecorrigeerde les retour en ontvangt de deelnemer een nieuwe les. De eerste keer dat de Bijbelcoach zich meldt, zal hij/zij zich voorstellen. Je kan de Bijbelcoach alles over de Bijbel vragen. Niet dat de coach op alles een antwoord heeft maar hij/zij zal je graag verder helpen de Bijbel beter te begrijpen.

 

Kijk hier voor een overzicht van ons cursusaanbod.