BeterBijbel.nl ontwierp drie korte quizzen om je kennis te testen rondom het Pinksterfeest. Met een groep via Kahoot! of als individu leer je via de quiz meer over Pinksteren.

Om meer gebruikers te krijgen lanceert BeterBijbel.nl dit initiatief zodat kerken, kringen en jeugdgroepen op een laagdrempelige manier Handelingen 2 behandelen waar het Pinksterfeest wordt beschreven. BeterBijbel.nl is een online platform met dagelijks 4.000 actieve deelnemers die de tool gebruiken om hun Bijbelkennis te testen en te vergroten. Alle quizzen hebben 12 vragen over Pinksteren en een bonusvraag over BeterBijbel.nl.

Bijbelquiz spreekt mensen aan
Stichting Wat zegt de Bijbel is de motor achter BeterBijbel.nl. Bestuurslid Douwe Scheepsma: “Door te lezen in de Bijbel wordt het geloofsleven verrijkt. We geloven dat God door Zijn Woord spreekt en dat Hij richting geeft aan mensenlevens. Daarom ben ik zo enthousiast over het werk en de missie van de stichting. Een deelnemer mailde laatst dat ze BeterBijbel.nl als dagelijkse Bijbelmoment waardeert en het een mooie manier is de Bijbel verder te verkennen. Daar doen we het werk voor, al meer dan veertig jaar.”

Hoe werkt BeterBijbel.nl?
BeterBijbel.nl biedt een kort dagelijks Bijbelmoment aan waarbij een deelnemer, via e-mail of app, gratis vier vragen ontvangt. Deelnemers kunnen meedoen op drie verschillende niveaus en de opzet is eenvoudig en overzichtelijk. Na het beantwoorden van de vier vragen ontvangt de deelnemer direct uitslag en kan de ‘score’ vergeleken worden met andere deelnemers. Douwe: “Wat ik zelf mooi vind aan het systeem, is dat je kriskras door de Bijbel gaat en ook nadenkt over stukken uit de Bijbel die je misschien minder gauw zelf zou lezen. Daarbij maakt het spelelement BeterBijbel.nl onderscheidend.”